Legg ned sædbankene

Blausen.com staff. "Blausen gallery 2014". Wikiversity Journal of Medicine. DOI:10.15347/wjm/2014.010. ISSN 20018762.  - Own workSom stortingsrepresentant vil jeg gå inn for å legge ned sædbankene. Hvis ikke par skal kan bli gravide med eget egg og sæd, bør adopsjon eller fosterbarn være alternativet. Dette skrev jeg om i innlegget Legg ned sædbankene i 2010, og det er like aktuelt i dag. Derfor republiserer jeg dette innlegget.

Legg ned sædbankene

 

Vårt Land bringer gode nyheter når de skriver at tallet på sæddonorer har falt markant etter at reformen felles ekteskapslov trådte i kraft. Landets sædbanker er i ferd med å tørke inn. Våre to norske sædbanker har blitt statens villige medløpere med at voksne rett til barn, samtidig som barn er fratatt retten til sine foreldre. Det er trist at de appellerer til homofile menn, en gruppe som heller ikke kan få egne barn, til å være med på dette med å bli sæddonorer.

Samtalene Vårt Land hadde med en del homokjendiser var nokså interessante. De er positive til anonym sæddonasjon (riktignok til barnet er 18 år), men ingen av dem er villig til å bidra til at barn vokser opp uten far. Kanskje det er håp om at homolobbyen etterhvert innser hva slags galskap de har vært med på når de har presset gjennom reformen Felles ekteskapslov?

KrFU politiker Gaute Brækken sier at han er mer komfortabel med å ikke ha ukjente barn, men likevel oppfordrer han til store kampanjer for å få menn til å bli sædgivere. Snakk om en selvmotsigelse fra en sentral KrFer, og det er utrolig at Brækken har så sentrale verv i et parti som kjemper for det biologiske foreldreskapet og barns rett til mor og far.

Men galskapen stopper ikke der. Vi husker Gunn Karin Gjul som går inn for assistert befruktning til single kvinner. Gjul har meget farlige holdninger, og hun setter voksnes behov for selvrealisering foran barns rett til mor og far. Hun mener staten skal bli hallik for farløse barn med å betale for anonym befruktning. Barnet kan ikke kjenne sine røtter før voksen alder.

Dette blir på samme måte som single Anniken Monsøy som valgte å få barn på egenhånd i Danmark. Hun bruker sin egen ensomhet som argument for hvorfor hun skal ha barn uten far:

DERMED SMYGER ensomhetsfølelsen seg inn. Jeg tilbringer ikke mer tid alene enn før, men graden av ensomhet gjør seg mer og mer gjeldende. Fordi antall personer i min omgangskrets som er i samme situasjon blir mindre. Det er en kunst å være alene, men likevel ikke føle seg ensom.

Landets sædbanker bør legges ned. Det er ikke alle som skal ha barn, og for de som ikke kan bli gravide med eget sæd og egg, bør alternativet være adopsjon. Alt for mange barn savner trygge og gode rammer i sin oppvekst.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
  • Falcion

    Enig