En bedre forståelse av islam

David Wood er en kristen apologet og en av verdens beste eksperter på Koranen og islam

David Wood er en kristen apologet og en av verdens beste eksperter på Koranen og islam

Er det noe vi hører veldig ofte fra våre politikere og medier, så er det at islam ikke har noe med terror å gjøre i det hele tatt. Vi får ustanselig høre at det bare er ekstremister som har misbrukt fredens religion. Jeg er på ingen måte sikker på at den såkalte Islamske Staten er så langt unna Muhammeds idealer.

Apologeten David Wood er en av verdens fremste eksperter på islam, og jeg kan varmt anbefale hans nettside answeringmuslims.com hvor vi blant annet finner artikkelen ISIS and the Radicalization of Young Muslims. Dette er en grundig artikkel og video på 51 minutter som går gjennom nøkkelvers i Koranen for å vise at IS ikke er i strid med islam.

Hvis du vil ha noe mer lettfordøyelig har Wood også laget videoen Top Ten Quran Verses for Understanding ISIS (the Islamic State). Se også denne videoen under.

Balkan er et område jeg kjenner godt, og jeg er godt kjent med hvordan islam presenteres i Kosovo, Bosnia og muslimske områder i Serbia. Her er den muslimske troen først og fremst en kulturbærer, uten at de har noe særlig forhold til Allah og Muhammed som hans siste profet.

David Wood er en veldig god ressurs på islam via sin nettside answeringmuslims.com og YouTube kanal Acts17Apologetics

David Wood er en veldig god ressurs på islam via sin nettside answeringmuslims.com og YouTube kanal Acts17Apologetics.

Her er det ekstremt vanskelig å finne muslimer som kjenner til at Muhammed hadde sex med sin barnebrud Aisha da hun var ni år gammel, Selvfølgelig setter jeg mest pris på den kunnskapsløse utgaven av islam som vi ser på Balkan, men hvis vi skal gå til originalkildene, Koranen og Sunna, vil vi få et annet og mer realistisk bilde av det som er islams lære.

Selvfølgelig er de aller fleste muslimer fredelige, men Koranen, og Sunna er ikke noen god forutsetning for en fredelig sameksistens. Da må muslimske ledere forklare sverdversene og Medina-surene. En god kilde for meg er wikiislam.net som har godt dokumenterte kilder på islam og Koranen, og spesielt artikkelen Abrogation (Naskh) (abrogasjon på norsk) er noe som burde vært et sentral element i norsk og vestlige debatt når våre politikere og media hevder at terroren vi ser fra for eksempel IS ikke har noe med islam å gjøre.

Det som er sentralt med abrogasjon er at nyere vers i Koranen og Sunna erstatter eldre vers, og i motsetning til oss har de ikke den gamle og nye pakt men surene fra Mekka og Medina. De mest voldelige versene kommer fra Medina-surene hvor Muhammed og hans islamske hær sto mye sterkere enn det de gjorde da han var i Mekka noen år tidligere. Hvis vi leser Koranen kronologisk, er det nokså avslørende.

Og wikiislam.net er en god kilde for korrekt informasjon om de islamske kildene som utgjør islam. Jeg håper at vi kan få en bedre debatt basert på islams originalkilder, ikke først og fremst hvordan islam praktiseres av muslimer som ikke kan mye om sin egen religion.

Satt på spissen er fundamentalistisk kristendom kjærlighet, mens fundamentalistisk islam er hat, i alle fall hvis du aksepterer originalkildene.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone