Bushra Ishaq: – Pegida vil utrydde muslimer

Bushra Ishaq kommer med absurde påstander om at Pegida vil utrydde muslimer, og hun får ingen kritiske motspørsmål.

Bushra Ishaq kommer med absurde påstander om at Pegida vil utrydde muslimer, og hun får ingen kritiske motspørsmål.

I en offentlig debatt er det viktig å ha god presisjon, og når det gjelder Bushra Ishaq, er jeg ikke sikker på om jeg skal le eller gråte.

22. januar var hun gjest på Dagsnytt 18, og hun sier følgende:

«Det er nå daglige antimuslimske demonstrasjoner i regi av Pegida som ønsker å utrydde muslimer

Forstår virkelig ikke Ishaq forskjellen på å kritisere islam og det å rakke ned på en muslim? Hvis føler seg mobbet fordi hun ikke tåler saklig kritikk av islam og denne religionens originalkilder i Koranen, Hadith og Sunna, bør hun finne på noe annet å gjøre enn å komme med usannheter og stygge generaliseringer i Dagsnytt 18. Ishaq prøver å gjøre dette til en debatt om ytringsfrihet, men hun lyktes kun i å latterliggjøre seg selv.

Som kvinnelig muslim har hun klippekort til Dagsnytt 18, selv om hun ikke har hijab eller annen muslimsk tildekking som ville gjort henne enda mer attraktiv. Hun blir invitert til Dagsnytt 18, som titulerer henne som samfunnsdebattant og skribent.

Hvorfor kom det ingen motspørsmål fra programleder men hvor er de kritiske motspørsmålene fra programleder Fredrik Solvang eller motdebattant Sylo Taraku til Ishaqs absurde påstand om at Pegida ønsker å utrydde muslimer?

Dette var en merkelig debatt hvor Ishaq med sin mangel på presisjon etterlyser mer presisjon. Hun sier for eksempel:

«Vi må holde hodet kaldt; vi må øke presisjonen i debatten, og jeg føler akkurat det skjer her, at jeg sier noe , og så oppfattes jeg på en helt annen måte. Jeg prøver å tydeliggjøre at jeg ikke generaliserer. Jeg prøver å svare en forfatter, og så fortsetter du med det samme om at jeg generaliserer om at det er helt elendig å være norsk muslim.»

Taraku var god og saklig i debatten, til tross for at ikke stilte noen motspørsmål til Bushras absurde påstand om at en av hennes saklige meningsmotstandere ønsker å utrydde muslimer, og han sier:

«Meningsbærere som deg bør være mer presise i virkelighetsbeskrivelsen.»

Bushratweet

Klikk på bildet for å gå til den omtalte tweeten. Denne artikkelen ble også publisert på Verdidebatt.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
 • wiwaro

  Tenk å framstille noen forsagte pegida-demonstranter som slike gærne og farlige forfølgere av stakkars minoriteter!
  Med et presisjonsnivå som denne Ishac presterer, skulle avisredaksjonen satt ned foten, og tilrettevist henne om saklige argumenter og rett og vrangt i et offentlig demokrati! Det er ille nok fra før, når det i Norge nesten ikke går an å føre en normal debatt om innvandring og islam, når også alt som er av redaksjonelle kvalitetsvurderinger skal dumpes, bare så “nye stemmer” skal få høres! Mye tyder dessverre på at debattanten ikke har bedre evne til å forstå fenomener og sammenhenger i sin omverden, enn det som her framkommer, og Aftenposten burde ikke ha sluppet henne til.
  Men det er kanskje fordi hun er muslimsk innvandrer at hun får uttrykke akkurat hva hun greier å vri det til, fordi alt er bare bedre enn vår gamle kulturarv og verdibaserte kvalitetsoppfatninger, bare vi tillater alle de andre å slippe til?!

 • wiwaro

  Vi må regne denne grisete overreaksjonen som en innvandret “berikelse” for vår kultur, husk på det gode mangfold!

 • Pingback: Bushra Ishaq i NRK, ingen kritiske spørsmål | Kristian på Stortinget 2017()

 • tetrade

  Europas Churchill hilser PEGIDA;

 • sanctos

  Hykleriet kjenner ingen nedre grense;

  I 2005 bestemte FN at 27. januar skal være en internasjonal minnedag tilegnet ofrene for nazistenes utryddelsesleirer. Kan det lede til annet enn den forferdelige konklusjonen at redaktører og journalister med få hederlige unntak klassifiserer seg som selv menneskehetens bunnfall både på utenriks- og innenriksstoff, – der islamsk despoti og jødehat skal dekkes over ?

  Når Kohn, som ledet anti-pegida like etter drapene i Paris, fant det passende å snakke om at det bor en rasist i alle lurer jeg på hvorfor han ville stille seg i knestående for ARS. Her har vi en sykemeldt lærer etter intifada i klasserommet, som bl.a vil rette oppmerksomheten mot jødehat, men som Kohn faller i ryggen. Det er vel da en bør en minne om hva som fikk Hermansen til å bli politisk aktivist, nemlig erfaringene fra kateteret ved Sogn videregående skole;

  “Der var det unge, muslimske menn som sa rett ut i klasserommet at det ville være fint hvis alle jøder forsvant fra jordens overflate, at det er greit å steine homofile, at det er greit å drepe folk som forlater islam og at damer er underdanige mannen.”

  ); mens ingen vil snakke om hvor utbredt dette er

 • PleaseListen

  Hehe NRK elsker disse folka ser jeg.
  Utrydde 1.6 billioner mennesker skal litt til altså.
  Jeg er selv medlem i Pegida og Pegida hadde ikke finnes om det ikke hadde vært for Islam som prøver å konvertere eller drepe alle Kafirs (alle som ikke er muslimer som tror på muhamMADs Islam, altså meg og deg).
  For alle dere som skriker om rasisme og nazisme, dere har IQ nok til å forstå at muslim eller islam ikke er en rase ikkesant? Muslimer er den største antisemittistisk folkemassen som finnes her på jorda.
  Dere som ikke klarer å forstå dette må jo for faen kunne åpne en bok en gang?
  Her har du en video om er kun fakta, å som kan lære dere litt om islamsk historie.

 • sanctos
 • sanctos

  “Bushra Ishaq kommer med absurde påstander om at Pegida vil utrydde muslimer, og hun får ingen kritiske motspørsmål.” Vil disse ha en islamsk stat med ultimate krenkelser av menneskeverdet ?

 • «Det er nå daglige antimuslimske demonstrasjoner i regi av Pegida som ønsker å utrydde muslimer.» […] Som kvinnelig muslim har hun klippekort til Dagsnytt 18, selv om hun ikke har hijab eller annen muslimsk tildekking som ville gjort henne enda mer attraktiv.

  Bushra Ishaq klarer jo å klemme to løgner inn i den der ene setningen. Den groveste er riktignok påstanden om att “Pegida […] ønsker å utrydde msulimer”. I tillegg presterer hun altså å si at demonstrasjonene i regi av Pegida pågår “daglig”. Men at hun skulle ha vært enda mer attraktiv for NRK om hun hadde vært ikledd hijab eller annen muslimsk tildekking er jeg slett ikke så sikker på. Rent generelt fra NRKs side handler det om å bygge opp om et bilde av muslimer flest som “moderate” så langt det lar seg gjøre. Selv når de mer ekstreme slipper til gjør man gjerne dette for å kontrastere dem mot det store flertallet av “moderate” muslimer. Rent visuelt fremstår jo Bushra Ishaq som “moderat” fordi hun ikke bære hijab. Til gjengjeld kan det være lettere for henne å uttale seg på den ekstreme måten hun gjør og likevel slippe mer eller mindre unna med det. Samtidig forflyttes grensene for det “moderate”. Tilsvarende motsatt for en muslim som uttaler seg mer forsiktig, men som bærer hijab eller annet plagg som signaliserer at vedkommende er sterkt troende muslim. I begge tilfeller handler det om å bygge opp om et bilde av at “muslimer flest er moderate”.

 • Frode Klettum

  Godt observert av Kristian Kahrs at han festet seg ved begrepet “utrydde”.
  Det Bashra Ishaq i realiteten gjør her, er å knytte “utrydde muslimer” til nazistenes jødeutryddelse.

  Det har vært morsomt å kommentere dette innlegget på http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat15/thread11554030/#post_11554290

  • Og det er alltid et privilegium å lese dine analyser. Det er aldri noen lettvintheter når du kommenterer, og kommentarene dine er alltid meget godt dokumenterte. DIn innsats er uvurderlig! Jeg vil anbefale de som vil ha gode analyser om å følge Klettum på Disqus og på verdidebatt.no/klettum.