Informasjonsleder i Demokratene

Demokratene i NorgeTiden min som uavhengig stortingskandidat er nå over. Denne helgen bestemte sentralstyret i Demokratene at jeg skal være den nye informasjonslederen, og jeg gleder meg til å bygge partiet til å bli et solid og troverdig nasjonalkonservativt alternativ til Stortingsvalget i 2017.

Det finnes et uforløst potensial blant nasjonalkonservative velgere som er glade i sitt fedreland og våre kristne tradisjoner. Etter at Inge Lønning ble presset ut av nominasjonsmøtet i Oslo Høyre før stortingsvalget i 2009, har det vært et verdikonservativt vakuum i Norge.

Kristian Kahrs,. Foto: Wesley Channell

Pressebilde, klikk for høyoppløselig versjon. Telefon: 72 60 12 83. primær mobil: +381 628 406 604, mobil i Norge, 93 00 25 22. Send gjerne en epost til kristian.kahrs@gmail.com.

Selv om jeg har positive ting å si om alle partier på Stortinget, trenger vi en sterk stemme som er stolte av vår kristne kulturarv og Norges nasjonale suverenitet. Det finnes for eksempel mange velmenende kristne mennesker i KrF, men dette er et parti som ikke har noen forståelse av kraften som ligger i islam.

På KrFs landsmøte var det en euforisk og populistisk stemning om at vi skal ta i mot 10.000 syriske flyktninger, og symptomatisk nok var det den kristne kurderen Daniel Kadrpour fra Iran, fungerende fylkesleder i Buskerud KrF, som var den eneste som stemte mot at KrF skulle ta i mot disse flyktningene. Kadrpour våget å henge bjella på katten og si at hvis vi skulle motta flyktninger, burde vi prioritere, kristne, jøder, yezidier og assyrere.

Når jeg involverer meg i et parti som er kritisk til fremming av multikulturalisme, ikke-vestlig innvandring og spesielt innvandring fra islamske kulturer, er det viktig å være tydelig på kommunikasjonen. I disse sakene er det mange som vil bruke en unødig sterk retorikk mot muslimer. Imidlertid ønsker jeg å ha en hyggelig tone med muslimer, og jeg har blant annet hatt en samtale med en imam om tolkingen av islams originalkilder.

Vi skal være åpne om de enorme demografiske konsekvensene med islamsk innvandring, men vi må også se mulighetene til gode samtaler med muslimer i stedet for å bli skremt. Dette viste jeg blant annet i min kommentar til Dagens artikkel om en muslim som ville ødelegge en barnedåp:

Hvis jeg hadde vært prest, ville jeg ha reagert på følgende måte: “Kjære bror muslim, i Den norske kirke tror vi på den korsfestede og oppstandene Jesus Kristus som døde for alle våre synder. Jesus lever i dag, og han ønsker å være i ditt liv. Jeg vil gjerne snakke med deg om min tro på Jesus.” For en fantastisk mulighet til å vitne!

Selvfølgelig skal vi forholde oss til demokratiske spilleregler og ha respekt for våre meningsmotstandere, og det første jeg gjorde som informasjonsleder var at jeg tok initiativ til etiske retningslinjer for kommunikasjon i Demokratene. Medlemmene forplikter å forholde seg til følgende retningslinjer i sin kommunikasjon med medier og i sosiale medier:

 • Det som er viktig er at vi skal skille tydelig mellom islam og muslimer. Vi kan være kritiske til islam i henhold til islams originalkilder, Koranen og Sunna, og hvordan islam praktiseres, men vi skal være tydelige på at hver enkelt muslim har rett til å tro på det han eller hun vil. Friheten til å tilhøre en religion, skifte religion eller ikke tilhøre en religion er grunnleggende for Demokratene.
 • Vi skal aldri beklage oss over at norske statsborgere benytter seg av demokratiske rettigheter. Muslimske politikere skal kritiseres for sine standpunkt, ikke fordi de er  muslimer.

Demokratene har en liten organisasjon, men her ligger det også store muligheter til å påvirke politikken. Vi kan stille lister i alle fylker uten at vi er avhengig av å samle inn 5000 underskrifter. For de som ønsker å involvere seg, er det store muligheter til å være med på å forme en politikk frem mot landsmøtene i 2016 og 2017.

Kristian Kahrs
Informasjonsleder i Demokratene

Følg også debatten på Verdidebatt.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
 • Joergen

  Kahrs på tinget vil bli en lykke for landet, det er jeg viss på. La oss få en klar stemme som taler folkets sak. La oss alle, som vil ha sunn fornuft tilbake i norsk politikk, gjøre det vi kan for at han skal vinne frem.

  Kan det være noe særlig å satse så mye på facebook og liknende? Disse er jo ungdommens talerør. I den eldre generasjon, som jeg tilhører, vil jeg tro at de færreste kan nås gjennom disse mediene. Men at det viktigste er å få med ungdommen, er jeg helt enig i.

  Ønsker Kahrs og Demokratene lykke til og la oss gi han og partiet all vår Goodwill med videre. Det trengs virkelig folk på tinget som vil tale det norske folks sak. – Og Kahrs kan være den redningsmannen i norsk politikk vi lenge har ventet på.

  Lykke til og de beste ønsker!

  • Joergen, takk for meget hyggelige og rosende ord. Vi har vår side på Facebook, men vi trenger mange flere til å like denne siden. Det er mye å ta tak i med hensyn til informasjon, og vi trenger å få frem de saklige grunnene til at vi skal begrense innvandringen fra islamske kulturer så mye som mulig, selv om vi selvfølgelig skal ta godt var på de muslimene som allerede har lovlig opphold i Norge. Uansett, vil det være utrolig viktig å tale folkets sak, og jeg ser for meg at Demokratene kan være kommentarfeltenes parti som står sammen med vanlige folk. Sosiale medier er uansett noe vi må bli bedre på!

 • tetrade

  Gratulerer med et godt og kanskje det eneste anstendig mulige valg.
  Min egen konklusjon er at de gamle partiene har spilt seg ut. De har ikke valgt å stå på muren for Norge og norske borgere, men latt dem ta støyten for deres uansvarlige politikk gjennom lang,lang tid tross varsellamper som har blinket altfor lenge.
  Selv har jeg meldt meg inn i Partiet De Kristne, men stemte taktisk Demokratene ved siste valg likevel. De gamle partiene har etterhvert så store svin på skogen at det ikke er tilrådelig for samvittigheten å bli delaktig.

 • Thomas Johansen

  Da vi jeg gratulere og ønske hell og lykke med arbeidet!

  De gamle partiene vedtar å hente 10 000 syrere til Norge utover den høye innvandringen vi allerede har og stemningen på landsmøtene i det dette vedtas, overgår stemningen Kjernen lager i den Rosenborg avgjør en kamp på overtid. Da spiller det liten rolle om man er enig med disse partiene i mye annet. Det er ganske enkelt uaktuelt å stemme på dem.

  Høyre i regjering er fornøyd med en innvandringspolitikk hvor det er tut og kjør som aldri før. FrP prøver å bremse litt, men er knapt for et opposisjonsparti å regne, slik jeg ser det. Fra Kristian Norheims nedrakking av Sverigedemokraterna, til Per Sandberg som likestiller Koranen og Bibelen, Anders Amundsens «dette har ikke noe med Islam å gjøre», FpU som deltar i demonstrasjoner mot PEGIDA og nedklubbingen av de som på lokalt nivå hever røsten sin et hakk, så er det tydelig at en nasjonalkonservativ og Islam-kritisk vending i FrP, ikke er nært forestående.

  Det som gjelder nå er å etablere Demokratene i Norge som et nytt alternativ i norsk politikk, ikke bare en «dumping ground» for ekstremister som ikke slipper til i FrP. For å kunne snappe opp det store velgerpotensialet som er der, så er det helt nødvendig at Demokratene påvirkes i retning av et ikke-liberalistisk parti. Da må de forutsigbare sakene som frustrasjonen mot tollgrensen og bil- alkohol- og miljø-avgifter ut som fanesaker, og helst helt ut av partiprogrammet.

  Mange småpartier sliter med at de tiltrekker seg folk som skal ha i pose og sekk, både skattelettelser og bevilgninger i vilden sky, som tror at vi har huller i veiene fordi politikerne og byråkrater sitter og tvinner tommeltotter hele dagen, og folk som har forskrudde oppfatninger om barnevernet, PST, legevitenskapen og andre ting. Det er mye å stri med når man bygger parti, men flere ressurspersoner vil komme etter hvert så lenge partiet vokser. Med mindre det skjer noe spesielt i mellomtiden, så skal jeg bidra til denne veksten allerede i høst.

  • Rakija

   For meg gjelder bare en ting, begrens/stopp innvandringen og sett krav til dem som allerede er her.
   Skatter og avgifter er for meg ikke i første rekke.
   Enig med deg. Norge først, Norsk kultur og tradisjon kan ikke kastes på skogen for en skokk asylsøkere som ikke vil innrette seg. Fordi om vi er tolerante folk i Norge, skal vi ikke utnyttes slik vi blir nå.

 • bjornseo

  Hvorfor er jeg skeptisk?

  • Epleguy

   Ja, hvorfor?

  • bjornseo, det er mange grunner til å være skeptisk, men dette er den beste muligheten til å skape et nytt alternativ. Andre partier må først samle 5000 underskrifter for i det hele tatt å komme i gang. Jeg er klar over at det er mye å ta tak i, men navnet Demokratene, det å forsvare Norges nasjonale interesser, det å forsvare nasjonaldemokratiet mot globalistiske krefter som vil ha mindre demokrati. Nå har vi en organisasjon, så får det være opp til kompetente og engasjerte medlemmer å fylle partiet med innhold. Imidlertid er det klart at det må være en helt annen kommunikasjonskultur enn det vi har sett hittil i Demokratene. Hvis ikke vi får inn en helt annen holdning til hvordan vi forholder oss til verden rundt oss, vil vi ikke ha noen sjanse til å bli et troverdig alternativ.