Dårlige svar fra Østfold kollektivtrafikk

Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk

Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk

Både rights.no og document.no har skrevet godt om måten Østfold kollektivtrafikk har lagt seg flate for islamismen med at de ikke krever at de som bruker niqab eller annen heldekkende ansiktsbekledning ikke skal behøve å vise ansiktet for å få rabatterte billetter.

Lederen i Fredrikstad Blad skriver følgende om situasjonen:

Vi oppfordrer derfor Østfold Kollektiv til å ta en grundigere vurdering, og komme med en begrunnet beslutning som tar hensyn til alle aspekter ved saken.

Jeg snakket nettopp med Børre Johnsen, direktør i Østfold Kollektivtrafikk. Jeg presenterte meg som journalist og stortingskandidat 2017. Han lurte på hvilken avis jeg skriver for, og jeg sa at jeg var frilansjournalist og skriver en del artikler på min nettside StortingsKristian.com.

Direktøren var lite villig til å begrunne at de med niqab ikke var pliktig til å vise ansiktet, og han var ikke villig til å kommentere Fredrikstad Blads leder om at dette var en forhastet beslutning.

– Unnskyld, men jeg tror du skal respektere svaret mitt sa han.

– Hvorfor det?

– Hvis politikerne i Østfold kommer frem til en annen konklusjon vil vi revurdere det, sa han.

– Så du vil ikke forholde deg til lederen i Fredrikstad Blad?

– Jeg tror jeg sier takk for meg.

Her må Østfolds politikere, Erlend Wiborg og andre frihetselskende og demokratiske politikere kjenne sin besøkelsestid. I et åpent og demokratisk samfunn kan vi ikke akseptere at noen maskerer sitt ansikt av religiøse grunner.

Det må bli et forbud mot å bevege seg offentlig med niqab og annen heldekkende bekledning, hvis ikke det er værforhold eller sikkerhetshensyn på for eksempel motorsykkel som skulle tilsi dette.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone