PEGIDA og motdemonstrasjonen

Ervin Kohn er nestleder i Antirasistisk senter, og han demonstrerer mot såkalt ekstremisme, hat og stigmatisering.

Ervin Kohn er nestleder i Antirasistisk senter, og han demonstrerer mot såkalt ekstremisme, hat og stigmatisering.

Motdemonstrasjonen i går mot norske PEGIDA ble en merkelig forestilling. Det skulle i utgangspunktet være en demonstrasjon mot PEGIDA, men etter terrorangrepet i Paris, ble det plutselig en demonstrasjon for ytringsfrihet og mot det de kaller ekstremisme.

Nestleder Ervin Kohn i Antirasistisk senter var tilstede og demonstrerte for det liberale demokratiet mot PEGIDA som en «ekstremististorganisasjon som tegner fiendebilder», men det er intet ekstremistisk i å ville ha en balansert innvandring og begrense innvandring fra islamske kulturer så mye som mulig.

Det er derimot islam som står for det ekstreme, ikke de som advarer mot islams innflytelse i Norge. For de såkalte antirasistene er det viktig å fremstille sine meningsmotstandere som fulle av hat og ekstremisme, og dermed blir det vanskelig for dem å se nyanser.

TV2s Kadafi Zaman må ha vært strålende fornøyd med å ha funnet en rasistisk sinnsforvirret ung mann, muligens en provokatør.

TV2s Kadafi Zaman må ha vært strålende fornøyd med å ha funnet en rasistisk sinnsforvirret ung mann, muligens en provokatør.

TV2 må ha vært veldig fornøyd med gårsdagen etter at de fikk en ung forvirret mann til å si til TV kanalens Kadafi Zaman, «viser min avsky til muslimjævler som deg. Jævla innvandrerdrit som deg».

Selvfølgelig ville det være ødeleggende for PEGIDA hvis slike forvirrede idioter er tilstede på deres arrangementer, men denne mannen hadde ikke noe å gjøre med arrangementet. Det bekrefter Max Hermansen, initiativtakeren til PEGIDA Norge til meg på telefon.

Max Hermansen, initiativtaker til PEGIDA Norge.

Max Hermansen, initiativtaker til PEGIDA Norge.

– Jeg vet ikke hvem denne unge mannen er. Det er to muligheter. Enten er han en provokatør, eller så er han en sinnsforvirret mann. Jeg stiller store spørsmål med TV2 som publiserte dette intervjuet. Personlig tror jeg han er sinnsforvirret, sier Hermansen.

Hermansen viser da til Vær Varsom Plakatens paragraf 3.9 som sier følgende: «Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. Misbruk ikke andres følelser, uvitenhet eller sviktende dømmekraft.»

Hvis dette var snakk om en provokatør, vet vi at SOS rasisme har brukt provokasjon aktivt for å infiltrere for eksempel Norwegian Defense League. Dette har blant annet den tidligere Blitzeren og venstreekstremisten Tor Bach skrevet om i en artikkel på hans nettsted Vepsen.no.

Olav Drange Moen har skrevet den gode artikkelen TV2-reporter hetset av Pegida-demonstrant, og diskusjonen under artikkelen er også opplysende og god, som vanlig på Document.no.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
 • Luminous

  Er det virkelig ingen som vet hvem den unge mannen er?

 • sanctos

  TV2 Kadafi Zaman spør; “Hvor stor er den «muslimske elefanten»?”
  http://blogg.tv2.no/kadafi/2015/01/24/hvor-stor-er-den-muslimske-elefanten/

  Elefanten er allerede for stor. Den har nå fått makt til å avsette lærere etter intifada i klasserommet, og sende kampvillige til å kjempe for Islamsk Stat på Norges bekostning.

  Bør IS tilhengere og tekstbasis for IS forbys i Norge, og vil det være vanskelig å oppnå støtte for lover som kan sikre at landet ikke utsettes for en større tilhengerskare enn de som allerede har reist til Syria fra nær sagt hele landet i disse migrasjonstider, som Jonas Gahr Støre liker å kalle det ?

  Avskyen og den moralske indignasjonen over bestialitetene som har passert TV skjermene etter at kalif Abu Bakr al-Baghdadi tok nådeløse grep i Syria og Irak og erklærte kalifatet har sjokkert nesten hele verden, men ikke alle.

  Menn som tvertimot jubler over at islams rene lære slår rot proklamerer IS støtte åpent på Grønland i Oslo, og blant unge menn som gikk ut og inn av Mulla Krekars leilighet på Tøyen.

  Bør det da ikke være et felles nasjonalt løft å trekke opp en grense til hit, men ikke lenger ?
  Eller er saken egnet i et partipolitisk spill mot regjeringen, slik vi ser media og Lars Gule gjør ved å påberope rettigheter til Mulla Krekar og Profetens Ummah mot folkets interesse om å få både han og hans ideologiske meningsfeller ut av landet, eller internere dem ?
  Svaret gir seg selv for de aller fleste, men dessverre ikke alle.

  Likevel; et langt viktigere spørsmål for Norge og den vestlige sivilisasjon må være å innse inn i hva Islamsk Stat er, hvor den henter inspirasjon, og om den har noe med islam å gjøre.

  Er den islamske staten islamsk, eller hva er den ? Svaret finnes i diskusjonen med David Wood (kristen) og Osama Abdallah (Muslim) . Skal vi virkelig tillate at landet infiltreres til livet blir en risikosport i Norge ?

 • sanctos

  Takk for et meget godt og høyst nødvendig engasjement overalt hvor du bidrar, Kristian Kahrs.

  Vil gjøre oppmerksom på Spikers Corner. Selv fant jeg det tryggest å forlate VD. Det er og fullt og helt uakseptabelt at VD-red. godkjenner det når Lars Gule kaster kristne med-debattanter i hartkorn med, sitat; “premoderne hissigste og tradisjonsstyrte muslimer”.

  Kadafi Zaman må ha visst hva han fikk på kroken. I kommentarfeltet finnes skjermbilde av TV 2-profilen, som uttaler ; “Israel er alle statsterroristers far og mor”.

  Hva med ; “Saudi Arabia er alle terroristers mor”

  http://spikerscorner.blogspot.no/2015/01/pegida-norge-br-holde-kjeft.html

  http://journalisten.no/2014/08/vil-ha-tv-2-kadafi-utvist

  • Sanctos, det skal bli interessant å se resultatet av denne klagen til PFU, selv om jeg ikke er overbevist om at TV2 kommer til å bli dømt. Da må vi få informasjon om den unge mannen ikke forsto konsekvensene av sine ord, og hvis ikke noen nær ham kan vitne om dette, kan det bli vanskelig å få en dom.

   Se forøvrig en god diskusjon rundt dette innlegget på Verdidebatt.

 • perma2

  Du vet ikke noe om han var sinnsforrvirret. Synes det blir like drøyt å fremsette slike påstander som å publisere opptrinnet. Skjønner du vil distansere deg fra gutten, men du trenger ikke å overdrive.

  • Perma, det er ikke en påstand fra meg men et sitat fra Max Hermansen. Uansett, så er det ikke normalt å si «viser min avsky til muslimjævler som deg. Jævla innvandrerdrit som deg» Jeg har ikke noe grunnlag for å spekulere i hvorfor denne unge mannen uttrykte seg som han gjorde, men TV2 publiserte hele videoen hvor vi ser at han er ute etter å provosere og blåser røyk i ansiktet til Kadafi Zaman. PEGIDA er en ung organisasjon i Norge, og derfor er det viktig at slike personer ikke får tilgang til deres arrangementer. Det vil bare skremme normale, oppegående folk fra å engasjere seg i en viktig sak.

   • sanctos

    PS. Se redigert kommentar over. Klage er også sendt PFU.
    (knapt med tid i går)