Sjikane fra nettrollet Amund Lie

Amund Lie ser ut til å være bestefar, men han liker å bruke grove og unyanserte ord om sine meningsmotstandere. Et ekte nettroll, men vi som vil ha en skikkelig debatt uten sjikane må behandle våre meningsmotstandere med større respekt enn det Lie ser ut til å være i stand til. Ansiktet til barnet er anonymisert fordi et barn selvfølgelig aldri er ansvarlig for en voksens handlinger.

Amund Lie ser ut til å være bestefar, men han liker å bruke grove og unyanserte ord om sine meningsmotstandere. Et ekte nettroll, men vi som vil ha en skikkelig debatt uten sjikane må behandle våre meningsmotstandere med større respekt enn det Lie ser ut til å være i stand til. Ansiktet til barnet er anonymisert fordi et barn selvfølgelig aldri er ansvarlig for en voksens handlinger.

Det å være en offentlig person er for det meste helt fint, men av og til er det noen som har et behov for å slenge dritt om deg. En av disse er Amund Lie, en mann som tilsynelatende er bestefar med en baby på armen, hvis vi skal dømme etter Facebook bildet.

Det var i en FB diskusjon hvor den eminente journalisten Halvor Tjønn skrev om Tyrkia at jeg ytret min bekymring for alliansene vår NATO allierte Tyrkia har med de sunniislamske islamistene.

Tjønn refererte til de vanvittige tyrkiske planene om et islamsk verdensherredømme. «Tyrkias samlede lederskap maner til kamp mot armenere, jøder, New York Times og alle andre som måtte mene at det ikke var en udelt velsignelse at ottomanene den 29. mai 1453 knuste restene av det østromerske riket. “Erobring betyr igjen å heise islams fane i Jerusalem”, sa presidenten i NATO-landet Tyrkia til sine tilhengere på massemøtet som talte en million deltakere,» skrev Tjønn, med lenke til artikkelen Erdogan schwärmt von der Eroberung Jerusalems.

Min kommentar dagen før valget i Tyrka var følgende: «Jeg er mye mer redd for Tyrkia, vår NATO allierte enn Russland. Men alt Stortenberg gjør er å synge sammen de tyrkiske islamistene. Det tyrkiske valget 7. juni kommer til å bli spennende å følge. Lederen av det største opposisjonspartiet CHC, Kemal Kiliçdaroglu har som en av sine viktigste saker at Erdogan forsyner IS med våpen og annet stæsj. Så får vi se om CHP har noen sjanse til å påvirke, men det ser ut som om Erdogan surfer på en nasjonalistisk og islamistisk bølge. Les mer om dette i avisen Hurriyet i artikkelen CHP head criticizes government over ‘sidestepping’ arms sent to Syria.»

Dette ble for mye for Lie som et par slettede kommentarer beskyldte meg for islamofobi og demokratiskrekk og hevdet demokratiet i Tyrkia var i mye bedre stand enn i Russland. En annen slettet kommentar lød: «Den totalitære mafia-staten til Putin er islamofoben godt fornøyd med. De udemokratiske medløperne til folkemorderen Slobodan Milošević passer bra i partiet Demokratene i Norge.» Vel han om det, men jeg velger å avstår fra slik rennesteinsargumentasjon.

De som kjenner mine standpunkt vet selvfølgelig at jeg er en norsk patriot som alltid vil kjempe for nasjonaldemokratiet, folkestyret, ytringsfriheten og våre umistelige frihetsverdier. Jeg utfordrer muslimske ledere på om budskapet i Koranen og Sunna er i samsvar med disse verdiene, men for Lie og folk av hans kaliber uten grunnleggende kunnskap om islam, blir kunnskap om islam å regne som såkalt «islamofobi».

Nå kan det være gode argumenter for å ikke bruke overdreven energi på et nettroll som Amund Lie, og hvis han ikke hadde kontaktet meg privat etter at jeg sa fra om at jeg ikke ville synke ned til hans rennesteinsnivå, hadde jeg ikke brydd meg.

Men Lie ville ikke gi seg. I går skrev han til meg på FB igjen:

Lie: Oppfør deg som en mann – Ikke som en gråtekone

Svar: Amund, nivået på argumentasjonen din er så lavt at jeg avstår fra en videre diskusjon med deg.

Jeg antok at dette var slutten på kommunikasjonen min med Lie, men et ekte nettroll gir seg ikke. For en time siden skrev han igjen:

Har du ikke fjernet dritten din enda ?

Svar: Interessant, hevder at du ikke tar meg seriøst, men likevel bruker du energi på å sjikanere meg. Og du er far og bestefar? Hvor kommer hatet ditt fra?

Lie: Brungrumsede demagoger som opererer i tospann med Bjørn Nistad i Dagsavisen trenger mye oppmrtksomhet og kjærlighet (heart emoticon) Mvh Amund.

Svar: Jeg forbeholder meg retten til å offentligjøre din sjikane.

Lie: Selvsagt står du helt fritt til å dumme deg ut offentlig. Putin -lover
___________

Jeg finner det nokså utrolig hva voksne mennesker får seg til å skrive under fullt navn, men nå er det i alle fall kjent hva slags nettroll Amund Lie er.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
 • Amund Lie

  Jeg ser det som en ære å få oppmerksomhet fra Milosovic og Putins Norske ambassadør – Tusen takk

  • Jeg har ikke noe ønske om å blokkere Lie, men han representerer en type useriøs debatt som bør forbigås i stillhet. Så kan vi andre konsentrere oss om å ha en seriøs debatt.

   • Amund Lie

    Du er en person med dårlig dømmekraft . Du vil aldri bli innvalgt på stortinget .

   • Rakija

    Sosialister ser på journalister som ikke er enige med ytre venstre som “brungrumsede demagoger”
    Ytterligere beskrivelse av trollet skulle vel være unødvendig?
    Regner med at småen på fanget blir oppalet i bestefars ånd.

   • Rakija
    • Den best likte kommentaren fra Hans Martin Arnesen i den saken sier det meste. Vi høster det vi så etter å ha åpnet opp for separatisme over hele verden. Og kommentaren fra Arnesen sier følgende:

     “Ja, hva er det ikke vi i Vesten får i stand med vår bombing og intervenering?Vi bombet Serbia, vi grep inn i Afhanistan og Irak, vi bombet Libya …
     Overalt har vi etterlatt oss kaos. Men én pris må vi betale, en enorm flyktningestrøm. Kanskje skulle vi latt partene sortere ut sine problemer på egen hånd?”

  • Jørgen M. Berg

   Hmmmmm – Ikke for å være slem, men du virker som en fyr som i stedet for å diskutere sak heller går rett på karakterdrap. Kan det tenkes at du ikke har noe solid fundament for ditt standpunkt? Jeg kan ikke annet enn å anta at det er tilfelle, siden du bare bruker det som refereres til som hersketeknikk – symptomatisk for narsissistiske personligheter – Du er vel ikke en narsissist vel?