Smålig av regjeringen

Den norske regjeringen skyr ingen midler for å gjøre forholdet dårligere til Russland enn det allerede er. På e24.no kan vi lese at Norge ikke vil hjelpe russerne med å hente opp et flyvrak fra 2. verdenskrig med fire russiske soldater som kjempet for å frigjøre Finnmark.

Ine Marie Eriksen Søreide, Erna Solberg og Børge Brende burde bruke sin energi på å ha et godt forhold til Russland, ikke prøve å eskalere konflikten. De handler ikke i Norges beste interesse, og det ser ut til å være viktigere for dem å være den gode og lojale allierte til USA som sier hopp når supermakten vil. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Ine Marie Eriksen Søreide, Erna Solberg og Børge Brende burde bruke sin energi på å ha et godt forhold til Russland, ikke prøve å eskalere konflikten. De handler ikke i Norges beste interesse, og det ser ut til å vær viktigere for dem å være den gode og lojale allierte til USA som sier hopp når supermakten vil. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Regjeringen sier også nei til en felles minneseremoni for russiske marinesoldater som ble drept under krigen. Flyet som styrtet i havet utenfor Berlevåg blir liggende uten at norske myndigheter gjør noe for å hjelpe våre naboer.

Og Børge Brende og regjeringen gjør alt de kan for å fremstille konflikten med Russland i svart og hvitt, noe jeg også har utfordret min gamle leder i Unge Høyre på i mitt innlegg Svart å kvit, men bare for RBK.

Tidligere har jeg skrevet artikkelen Vestlig maktarroganse hvor vi ser at offiserer i Forsvaret har en mye mer balansert tilnærming til vår nabo i øst enn det våre politikere har. Offiserer i Forsvaret er ofte mye mer fornuftige når det gjelder å sikre våre nasjonale interesser enn våre politikere.

Les også mitt innlegg Folkerettslig navlebeskuelse på Verdidebatt hvor dagens Europa-minister Vidar Helgesen mente at krigen mot Jugoslavia i 1999 var et klart brudd på folkeretten. I dag vil han ikke svar på om mener det samme.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
  • perma2

    Jeg fatter ikke hvorfor du er så begeistret for Putins Russland. De er vår rival i nordområdene. Vi har en latent konflikt om kontinetalsokkelen og økonomisk sone rundt Svalbard. De opptrer egenrådig og uforutsigbart i forhold til suverene naboland. Våre forsøk på en dialog rundt hel elementære menneskerettigheter (som fritt valg av livsledsager og pressefrihet) blir møtt med sjåvinisme og sinne. Korrupsjon og maktmisbruk dominerer næringslivet. Domstolene er dysfunksjonelle og til salgs. Vestlige forretningsmenn må gi opp og reise hjem. De ruster opp og sender ubåter inn i skjærgården til vårt fredelige naboland. Miljøvern og forurensning gir de jevnt over blaffen i. Likevel kjører du på med den ene hyllesten etter den andre. Hvis du tror de er mer prinippielle i kampen mot islam tar du helt feil. Lakeien deres Kadyrov (en kjeltring av verste sort) i Tsjetenia satser med Putins velsignelse på storstilt islamisering av republikken sin. Det blir vanskelig å stemme på deg når du holder på som du gjør.

    • Perma, takk for ditt engasjement, men det å ha et godt forhold til vår mektigste nabo i nord har ingenting med å være begeistret for Russland eller Putin. Det aller viktigste er å forsvare norske interesser og Norges suverenitet, både når det gjelder territorium og norsk demokrati og frihetsverdier. Du må huske at jeg også offentlig har kritisert Russlands anneksjon av Krim, og jeg er ingen ensidig Putin apologet. Russland er selvfølgelig ikke landet som skal redde verdens demokrati; det må hver enkelt nasjonalstat gjøre på egenhånd. Det jeg imidlertid vil understreke er at en svart hvitt tankegang med bare onde og bare onde ikke fremmer Norges interesser; det er derimot en farlig fremgangsmåte.

  • sanctos

    Vel talt, Kristian.
    Det er med økende uro en ser våre politikere provosere Russland. Litt trist egentlig også at Solberg ikke kunne la sport være sport som gjest under OL.