Tøvete om islam fra Abid Raja

Abid Raja: islamsk terror har ingenting med islam å gjøre. Her i Dagsnytt 18, 16. desember 2014.

Abid Raja: islamsk terror har ingenting med islam å gjøre. Her i Dagsnytt 18, 16. desember 2014.

Muslimen og stortingsrepresentanten Abid Raja uttaler seg stadig vekk om islam, men da er det synd han ikke forholder seg til islams originalkilder.

Nå sist i Adresseavisen i artikkelen – Muslimer er sin egen verste fiende står han frem som en stor humanist og demokrat og sier «Min profet trenger ingen feige muslimer til å hevne seg og sin ære».

Det blir blir direkte feilaktig når Raja fremstiller krigsherren Muhammed som hadde sex med ni år gamle Aisha som en stor humanist som ikke blir fornærmet. De som hevner seg i Muhammeds navn støtter seg på islams originalkilder. Hvis Muhammed hadde levd, hadde han frydet seg over islamsk terror.

I denne artikkelen er han også uredelig når han fremstiller 190 fredsomme demonstranter i Pegida som ekstremister. Det er ikke noen likheter mellom fredelige demonstranter som bruker ytringsfriheten og ekstremister fra totalitære ideologier som islam som bruker vold eller truer med vold.

Raja har tidligere kommet med tøvete påstander om at islamsk terror ikke har noe med islam å gjøre, i likhet med en rekke andre politikere og media som ikke har god oversikt over islams originalkilder.

Disse originalkildene i islam har jeg skrevet mye om i tidligere artikler, som for eksempel En bedre forståelse av islam hvor jeg forklarer Koranen, Hadith, Sunna og abrogasjon, prinsippet som gjør at nyere og mer voldelige vers i Koranen har større vekt enn de eldre og mer forsonlige versene.

Raja har tidligere kommet med tøvete påstander om at islamsk terror ikke har noe med islam å gjøre, for eksempel i Dagsnytt 18, 16. desember, 2014. Da sa han følgende om pakistanske Talibans angrep på en skole i Peshawar:

«Dette er altså en islamistisk ideologi, ikke knyttet opp mot religionen islam, men det er en politisk ideologi, hvor terror er egentlig rådende, men også hvor man bruker all type retorikk til å skille befolkningsgrupper, hvor du har de rene på den ene siden og gjerne da amerikanerne, jødene, de ikke-troende på den andre siden. Og alle som snakker for demokrati, for menneskerettigheter blir klassifisert på den andre siden.»

Islam er både en religion og en politisk ideologi, og terrorister som bruker islam som begrunnelse av sin terror har alt å gjøre med islam.

På mange måter har Raja rett i at muslimer er sine egne verste fiender, men problemet er ikke først og fremst muslimene men islam i henhold til Koranen, Hadith og Sunna.

Denne artikkelen ble også publisert på Verdidebatt.no.

Del i sosiale medierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
 • Bodvar Skutvik

  Enig med deg Kristian, men takk likevel til Guest for godt innspill om islam med video og videre kommentarer. Det er likevel en ting angående islam som jeg ikke har sett kommentert og som jeg har gjort meg tanker om. Først hvorfor er islam slik den er at muslimer må “kle seg ut”, faste en hel måned og be fem ganger om dagen. Noe som gjør at den muslimske verden ikke kan ha industri og/eller fabrikasjon av noe slag. Jo nærmere Mekka jo tydeligere denne trend, Saudiaraberne arbeider ikke i det hele tatt. Vel, mitt svar er at islam er en LOV-religion, noe som ikke er en nyhet, men som ikke blir vektlagt i dagens diskurs. Det blir henvist til Koranen og Muhammeds levnet og uttalelser, men hvorfor er hans ord LOV og at fundamentalister føler at de må gjenopprette den rette lære til den er i overenstemmelse med profetens egen, ja, drepe om nødvendig de som har avveket.

  Svaret er igjen LOV-religionens natur, og da kommer man uvilkårlig inn på jødedommen som er den originale form av denne type religiøsitet og uendelig eldre enn Islam som bare er en kopi av denne. Det er de som mener at Muhammed “skrev av” Moseloven. Vel, med Moses som deres lovgiver og Mosebøkene (Tora hos jødene) som kilden til levereglene så er jødene også fanget av LOVEN . Nåvel, jødedommen er som nevnt uendelig gammel og ingen ekspansiv religion. Ifølge deres tradisjon er verdenshistorien en affære mellom Herren og hans “utvalgte folk”, de ville ikke ha noen flere inn i denne eksklusive foreningen. Derfor ble jødedommen ingen trussel for omverdenen, i alle fall ikke etter at de hadde etablert seg i sitt lovede land. Men altså jødene er LOV-religiøsitetens utspring.

  Og det var i denne realitet at Jesus ble født og ble en opprører mot. Jeg skal ikke spekulere hva hans motiv var – han selv refererte til Gud – men i en monoteistisk tradisjon måtte det være den samme Gud som hadde gitt jødene de leveregler som han opponerte mot! Jeg er ikke særlig bevandret her men Jesus’ budskap gikk ut på at menneskets tarv gikk foran LOVEN enten det gjaldt sabbatreglene eller kosher, i det hele tatt gjorde han seg umulig og ble også “tatt hånd om” til slutt. Poenget er at den religion som vokste ut av Jesus’ gjerninger og død ble vesensforskjellig fra LOV-tradisjonen, den ble en religion der TRO var kriteriet for frelse. Og disse to LOV og TRO er uforenelig. Sistnevnte er en indre, åndelig sak som kan foregå i “lønnkammer”. I det hele tatt unødvendig med ytre signaler om at en er kristen, mens LOV-religiøsitet krever tilkjennegivelse av lovlydighet med mye “sound & fury”.

  Og nå er jeg ved mitt slutt00poeng: Etter to tusen år i kristen TRO-kultur – enten vi er troende eller ikke – så er vi ute av stand til å forstå LOV-kulturen og mottar de muslimske innvandrere som om de bare tror på en annen måte og ettersom trosfrihet er vokst ut av kristendommen hevder vi at de har rett til sin tro, men vi kan ikke være mere på viddene enn akkurat på dette feltet. De menige muslimene er ikke de store tenkere og deres talsmenn som kanskje innerst inne forstår den avgrunndype forskjell, tier om denne, de utnytter vår uforstand og jatter med om at de har en annen tro, og at trosfriheten må gjelde også dem. Det er en del av de kilder som “Guest” henviser til eksempelvis:

  Jonas Stava skriver: “Media i Vesten har alliert seg med muslimer og nekter å være ærlige om Islam. Det er direkte skremmende med tanke på at de orginale kildene som du nevner er tilgjengelige for oss alle.” “4/5 av ekspertene jeg siterer var selv praktiserende muslimer som ble overbevist om at Islam ikke var fredens religion.”

  De har neppe “alliert” seg med muslimer, det er bare vår totusenårige kristne kultur som forblinder oss og gjør det umulig å se at Islam ikkr er en TRO er. Samme kultur tvinger oss til å snakke om at terroren ikke har noe med islam å gjøre og å tro at med velvilje og imøtekommenhet så skal integreringen lykkes. Men det er et draumkvede, en LOV-religiøs person – eller en fra en slik kultur – KAN ikke integreres. Det kan ta femti år – hundre sågar – jødene levde i landflyktighet i to tusen år og forble jøder, og den bragden vil muslimene garantert kunne gjenta. Men før eller siden vil deres selvpålagte apartheid begynne å tære på vår tålmodighet og/eller at oppblomstringen av moskeer finansiert av Saudi-Arabia får vårt kulturelle immunapparat til å våkne. Om det da ikke er for sent.

  • Verdifulle perspektiv å ha med seg. Takk skal du ha!

 • sanctos

  TV2 illustrerer behovet for PEGIDA bedre enn forventet.

  I dag lot TV2 muslimen Sultan (ARS) undergrave PEGIDA`s spede fødsel atter en gang mens vi får reprise av opptrinnet der muslimen Zaman benyttet anledningen til å la en ung og ubesinnet mann representere PEGIDA i Norge og Tyskland.
  Hvorfor gjør ikke TV2 seg noen tanker om at dette kan påvirke i uheldig og hatefull retning ?
  Hvorfor vil TV2 kneble en demokratisk bevegelsen uten å la den komme tilorde ? Har ikke TV2 red. fått nok islam i Norge ?

  Hører fra venner i Sveits som følger nøye med på nyheter i Frankrike. De sier det nytter ikke lenger å skrive; Frankrike har tapt kampen mot islam. Selv tenker jeg det samme gjelder for Norge;: Vi spiser halal-kjøtt og det eneste vi får er halal-nyheter, og MERK; ALDRI et fnugg av sannhet om islam..
  .

 • sanctos

  Jo takk, den norske befolkning er blitt nokså godt vant med å høre programfestet sludder fra NRK gjennom årene uten at det stilles motspørsmål. 100% enig der !

  Men da er det kanskje på sin plass å se om det skulle finnes eksempler på hva islams fremste forbilde selv gjorde, om han ble utsatt for satire ? Det kunne jo være interessant å høre hva Abid Raja mener om en slik adferd som forbilde om vi skal tro kildene, og gjerne også analogt til Jesus Kristus, som muligens ikke er like populær på statskanalen.

  Vel, nå viser det seg at det finnes eksempler. Noen har tilmed oversatt til norsk slik at alle kan få det med seg, også NRK ettersom de ikke alltid er like stødige når det skal oversettes, som i den franske filmen om brorskapet.

  • sanctos, hjertelig takk for en strålende video! Den har blitt likt og lagt til blant favorittene på min YouTube konto. Alle er selvfølgelig velkomne til å kommentere anonymt på StortingsKristian.com, men hvis vi skal bli en folkets arme som tør å tale sant om de enorme demografiske utfordringene vi har i Vesten på grunn av islam, må vi organisere oss på en bedre måte. Jeg vil gjerne ha kontakt med de som skriver anonymt. Skriv meg en epost til kristian.kahrs@gmail.com

   • sanctos

    Som du sikkert vet utmerket godt selv, Kristian Kahrs, skal det ikke alltid være lett å løfte frem det aller viktigste spørsmålet for nasjonen Norge`s fremtid på Verdidebatt, eller forsåvidt i “dhimmitude” media, der f.eks en flott artikkel av Jonas Stava ikke blir løftet frem. Ytrings-begrensinger og freds-svada fra Olav Fykse Tveit derimot, får lett pallen. Takker derfor for kommentar nr.1; http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat10/thread11552528/#post_11552528 )

    Stava skriver: “Media i Vesten har alliert seg med muslimer og nekter å være ærlige om Islam. Det er direkte skremmende med tanke på at de orginale kildene som du nevner er tilgjengelige for oss alle.”
    “4/5 av ekspertene jeg siterer var selv praktiserende muslimer som ble overbevist om at Islam ikke var fredens religion.”

    http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat15/thread11552826/#post_11552826

    • Sanctos, det å vinne sosiale medier er ikke en lett sak. Jeg har ikke noe negativt forhold til redaksjonen i Verdidebatt, eller VD som vi insidere liker å kalle det, og stort sett synes jeg Johannes Morken gjør en god jobb selv om jeg ikke alltid er enig med ham. Og mine innlegg blir relativt ofte redaksjonens lesertips, nå senest med Merkelig demonstrasjon mot Pegida.

     Jeg følger en rekke skribenter på VD, deriblant Jonas Stava, og jeg har naturligvis klikket bra på hans innlegg om islam.

     Men selvfølgelig trenger Vårt Land å utfordres på det at de tror en dialog, gjerne med totalitære krefter. Hvis man er kvinne, muslim og bærer hijab, er vegen kort til å bli uthevet av Vårt Land. Jeg skrev litt om det om mitt sarkastiske innlegg Et redaksjonsmøte i Vårt Land.

   • Blurb1000

    Fra en sunnmøring – og dette sitter langt inne… nå skulle jeg ønske at jeg var trønder.
    Det er nok mange, her også, som mener det samme som du, men si det… aldri.
    Jeg håper at du får nok støtte lokalt, slik at du kommer deg til Oslo.

    • Og jeg håper at jeg får støtte av en Blurb1000 (dog ikke i en anonymisert versjon :D) fra Møre og Romsdal. Tenk om det finnes folk med samme holdninger i ditt fylke!

     PS: Jeg liker sunnmøringer, fantastisk fotballkultur og støtte når AAFK spiller. Og joda, jeg kan også like romsdalinger, bortsett fra når de blir patrioter for MFK…. 🙂